De samenvatting van de wensdag van Storm Bruin uit het draaiboek van Henk de Haan (Make a Wish):

Storm gaat zeilen op de Waddenzee op een trimaran, maar gaat daarvoor nog mee op een commandovoertuig vanaf de Marnewaard naar Lauwersoog. De zeiltocht gaat naar Schiermonnikoog, waar hij en zijn familie op de reddingsboot van de KNRM gaan meevaren. Terug wordt gezeild op de trimaran naar Lauwersoog, waarna de limousine ons naar een pizzeria in Groningen brengt, waar Storm zijn eigen pizza mag maken.

DSC01535

Storm Bruin en familie komen er aan

In april werd Niels Tempel, regio commissaris Noord van de Catamaran en Trimaran Club, benaderd door Henk de Haan, wensvervuller van Make a Wish. Of het mogelijk zou zijn om met een kind van zes, dat botkanker heeft, op een trimaran te zeilen vanuit Lauwersoog. Zijn wens is op een trimaran te zeilen. Een van zijn ouders moet ook mee op de trimaran en misschien kan een kleiner broertje op een nadere boot. Ook hij zelf en een wensbegeleidster zouden mee gaan. Dat leek een haalbare wens en het leek vooral leuk om deze wens met kleine vloot begeleidende multihulls uit te voeren.

Afspraken worden gemaakt, twee datums, zaterdag 25 mei en 1 juni, zijn gekozen en de bemanning van de grootste beschikbare trimaran bleek bereid te zijn deze wens te vervullen. Een aantal andere multihulls wilden de andere ouder en kind te vervoeren, bij elkaar ontstond een vloot van drie trimarans en twee catamarans. Een boot van de KLPD fungeert als begeleidend schip, van waaraf Henk de Haan ook foto’s kan maken. Het voorjaarsweer zat niet mee, maar op donderdag 23 mei kon tussen de middag besloten worden dat 25 mei door zou gaan. Henk de Haan had inmiddels gezorgd voor een uitgebreid draaiboek

DSC01532

Kennismaking

 

Op 25 mei rond 10.15 uur lagen de 5 multihulls gereed in de buitenhaven van Lauwersoog, rond 10.30u komen twee legervoertuigen aan en wordt Storm en zijn gezin door Henk de Haan voorgesteld aan Niels Tempel. Die vertelt kort wat we gaan doen; de moeder van Storm vindt dat een beetje spannend en vraagt of dat wel vertrouwd is. Zeker is dat het geval en besloten wordt dat de moeder en Sem, het broertje van Storm en de wensbegeleidster Trudy Doornbos, mee varen op de catamaran Vliegend Hert van Marcel Evenhuis en zijn partner Annelies  en dochter Annika die ook  meevaart. Het gezin maakt een latste toiletgang, trekt de skikleren aan en doet Reddingvesten om.

Storm en zijn vader Dennis worden voorgesteld aan Houkje en Henk Boonstra, schippers van de trimaran Roadrunner.  Rond 11.10 uur vertrekken de catamarans Vliegend Hert en Catja, de boot van Peter Tempel en Jannie Kamphuis, als eerste uit de haven, gevolgd door de Roadrunner, de trimaran Trojka van Niels Tempel, die vaart met zeilmaat Rein Huisman, en de trimaran ADHD van Wim en Jenneke de Vries. De KLPD vaart tussen de boten door en Henk de Haan wordt steeds natter terwijl hij foto’s maakt. Buiten op de Zoutkamperlaag  bleek de wind 5 NNW te zijn met uitschieters zes Bft; we zeilen gereefd maar in vlot tempo via het Gat van Schiermonnikoog naar de veerdam op Schiermonnikoog.  De bemanning van de reddingboot Willem I KNRM helpt bij het aanleggen aan de winderige veerdam, waar de ebstroom inmiddels hard begint door te zetten. Normaal mag je daar niet aanleggen, maar dank zij de KLPD mag het deze keer bij uitzondering wel. Make a Wish maakt het verschil.

De multihullvloot bemanning verzamelt op de Roadrunner, drinkt koffie, eet broodjes en kijkt naar de Koning Willem I die langskomt met Storm en zijn familie. Na terugkeer vertrekt stipt volgens draaiboek de multihulvloot met Storm, vader Dennis en Henk de Haan aan boord van de Roadrunner terug naar Lauwersoog. Vanzelfsprekend hebben zowel Storm als vader Dennis een tijdje het roer van de trimaran in handen, dat gaat goed en is leuk. De familie wordt afgezet aan de buitenhaven, de multihull vloot spoedt zich door de sluis. We komen samen in prachtige clubhuis het Roode Hooft van Watersportvereniging Lauwerszee. Uit handen van CTC commissaris Niels Tempel ontvangt Storm een certificaat waarop staat  hij erezeiler is geworden van de CTC. Vanwege zijn stuursmanskunst krijgt hij ook nog een fantastische grote beker van Henk de Haan.

Tevreden gaat het gezelschap uit elkaar, Storm en familie naar de stad Groningen, de zeilers gaan elk huns weegs met een tevreden gevoel over een leuke en zinvolle dag.

 

Niels Tempel

CTC Regiocommissaris Noord

Trimaran Trojka